Brief per koerier verzenden

Een koeriersdienst is niet alleen bedoeld voor de verzending van pakketten. U kunt namelijk ook een brief per koerier verzenden. De meeste mensen denken niet meteen aan een koeriersdienst wanneer zij graag een brief willen verzenden. Hiervoor worden in de meeste gevallen de postbezorging van de overheid voor gebruikt.

Vaak is het de goedkoopste optie en de levertijden waarin de postbode een brief kan bezorgen valt ook zeker niet tegen. Toch zijn er verschillende situaties te bedenken waarin een brief per koerier verzenden een betere optie is. Deze situaties en een uitleg hoe het verzenden van een brief met een koeriersdienst verloopt zullen we in dit artikel beschrijven.

Afspraken met koeriersdienst

brief per koerierEen reden om voor de koeriersdiensten  te kiezen voor de verzending van een brief, is dat dit een gemakkelijke optie is. Dit is zeker het geval wanneer je met een koeriersdienst al afspraken hebt gemaakt voor het dagelijks ophalen en afleveren van spullen die je wilt verzenden. De koerier komt iedere dag langs om de pakketten op te halen die de volgende dag bezorgd moeten worden. Het is natuurlijk veel gemakkelijker om dan ook meteen de brief mee te geven. De extra kosten vallen in dit geval wel mee en je hoeft niet naar het postkantoor toe te rijden.

Snellere bezorgingstijd vereist

Ook een voordeel van een brief per koerier verzenden is dat de bezorgingstijd vaak een stuk sneller zal zijn. Indien je wilt dat de brief zo snel mogelijk op plaats van bestemming aankomt, dan kan dit een reden zijn om voor de koeriersdienst te kiezen in plaats van de reguliere post. Je kunt zelfs voor de optie kiezen om een spoeddienst af te nemen zodat de brief in recordtijd bezorgd wordt.

Belangrijke documenten verzenden

De postbezorging heeft hun zaakjes best goed op orde. Als je echter een zeer belangrijk document moet verzenden, kan je hen dan werkelijk vertrouwen dat de brief absoluut niet kwijtraakt. De enveloppe komt in de tas van een postbode terecht met honderden andere brieven. Om deze reden is een belangrijk document met een koeriersdienst verzenden een betere optie. Een koerier heeft minder afleveradressen waardoor de kans dat de brief zoekraakt een stuk kleiner is.